×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

Vlooienbestrijding, ook in de winter!

Vlooienbestrijding, ook in de winter!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, blijft ook in herfst en winter goede vlooienbestrijding belangrijk. Tijdens een koude winter zullen de vlooien buiten niet overleven maar binnenshuis kunnen vlooien prima gedijen. Een vlo zelf brengt maar een kort deel van zijn leven door op uw hond of kat, de eieren van de vlo komen in de (woon)omgeving terecht. Uit de eitjes komen larven welke zich verpoppen, deze poppen kunnen lange tijd in leven blijven. Uit deze poppen ontwikkelen zich weer nieuwe vlooien. Houdt er dus rekening mee dat na het begin van een vlooienbehandeling het gemiddeld nog 2-3 maanden kan duren voordat de vlooienpopulatie (volwassen vlooien, eitjes, larven) in huis opgeruimd is. Soms is dan ook alleen het bestrijden van de volwassen vlo niet voldoende. Er zijn vele verschillende middelen op de markt voor een goede vlooienbestrijding, wij kunnen u daarin adviseren.

Er zijn meerdere redenen om vlooien bij uw huisdier (preventief) te bestrijden:
- Jeuk & irritatie: vlooien kunnen behoorlijk veel overlast veroorzaken bij honden en katten. Hun beten zorgen voor jeuk en irritatie waardoor uw huisdier zich kan gaan krabben en bijten.
- Lintwormbesmetting: vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen. Wanneer honden en katten deze vlooien opnemen/opeten, bijvoorbeeld tijdens het verzorgen van de vacht, kunnen zij zichzelf besmetten met een lintworm.
- Vlooienallergie: sommige dieren zijn erg gevoelig voor het speeksel van de vlo. Na een aantal beten wordt dan een bepaalde grens overschreden waardoor er een allergische reactie optreedt. Dit zorgt voor enorm veel jeuk, waardoor deze dieren zichzelf tot bloedens toe kunnen gaan krabben en bijten.

 

 

 

Foto: Nynke Groen

 

Nieuws en acties

Lange Veemarkstraat 11
8601 ET Sneek
0515 - 412 112
info@dierenklinieksneek.nl

Openingstijden:
Maandag        08.00-20.00 uur
Dinsdag          08.00-18.00 uur
Woensdag      08.00-20.00 uur
Donderdag     08.00-18.00 uur
Vrijdag            08.00-18.00 uur
Zaterdag         09.00-12.00 uur

Routebeschrijving

Tijdens de openingstijden kunt u aan de balie terecht voor voeding, medicijnen en informatie.

Consulten alleen op afspraak, ook 's avonds.