Chippen

Het is aan te raden uw hond en/of kat te chippen. Als uw hond of kat onverwacht in het asiel of op straat terechtkomt, kan uw huisdier gemakkelijker worden opgespoord en kunt u worden herenigd met uw huisdier. Chippen is diervriendelijk en simpel. Uw huisdier heeft er geen last van en kan de chip niet verliezen.

Met een injectienaald wordt een microchip onder de huid tussen de schouderbladen ingebracht door de dierenarts. Het inbrengen van de chip gebeurt met behulp van een naald waarin het chipje zit. Uw huisdier voelt er nauwelijks iets van en het is dan ook een zeer kleine ingreep. De chip blijft voor de rest van het leven zitten in het bindweefsel van de huid. Deze chip is zo groot als een rijstkorrel en bevat een uniek registratienummer. Met een speciaal afleesapparaat kan dit nummer zichtbaar worden gemaakt. Dit registratienummer wordt gekoppeld aan uw telefoonnummer.

Foto: grootte van een chip. 


Nadat uw huisdier is gechipt moet het nummer ook worden geregistreerd, veel mensen weten dat  niet. Bij onze kliniek wordt het registreren voor u gedaan, u moet er wel voor zorgen dat de gegevens in de databank actueel blijven. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van alle databanken in Nederland.

Lange Veemarkstraat 11
8601 ET Sneek
0515 - 412 112
info@dierenklinieksneek.nl

Openingstijden:
Maandag        08.00-20.00 uur
Dinsdag          08.00-18.00 uur
Woensdag      08.00-20.00 uur
Donderdag     08.00-18.00 uur
Vrijdag            08.00-18.00 uur
Zaterdag         09.00-12.00 uur

Routebeschrijving

Tijdens de openingstijden kunt u aan de balie terecht voor voeding, medicijnen en informatie.

Consulten alleen op afspraak, ook 's avonds.